Recepti

Hladni ražnjić s dinjom i pruštom

Dinja umotana u listove prsuta

Specijalitet u kombinaciji s dinjom i pršutom – savršeno osvježenje nakon napornog dana, povratit će Vam izgubljenu energiju, jednostavno ga je pripremiti, a hladne ražnjiće možete poslužiti i kao predjelo prilikom organiziranja svečane večere!

raynjici od dinje i prsuta

Sastojci:

  • 1 dinja (oko kile)
  • 100 g pršuta
  • 150 g mozzarelle
  • Maslinovo ulje
  • 50 g gorgonzole
  • Par bobica grožđa
  • Za umak – sok od limuna, med

Priprema

Dinju očistiti, narezati na kriške ili kockice, šnite pršuta prerežite po pola, a gorgonzolu, kao i mozzarellu također izrežite na kockice. Na štapiće za ražnjić složite redom: dinju, mozzarelu i pršut, te složite na tanjur. Maslinovim uljem pokapati mozzarelu. Iscijedite limun, u kojega dodate 2 žličice meda, s čim pokapajte cijele ražnjiće.

2184339505_6ef3f19524_o

Za dodatnu dekoraciju i kombnaciju okusa, kraj ražnjića poslažite kockice gorgonzole i par bobica grožđa što će se odlično sljubiti uz čašu vina!

Uživajte i dobar tek!

Petra Martinić

Komentiraj

Komentara

Ostavite komentar