Recepti

Jabuka i brendi kao umak sočne piletine !

Piletina

Piletina u umaku od brendija, bosiljka i jabuke prava je kombinacija okusa koja će Vas ostaviti bez teksta!

Sastojci:

  • 4 komada pilećih prsa (oko 400 g)
  • Karamelizirane jabuke
  • Žlica brašna
  • 15 g maslaca
  • Žlica ulja
  • 2 crvene jabuke
  • Luk i češnjak sitno narezani
  • Žličica šećera
  • Žlica svježe nasjeckane majčine dušice
  • 150 ml jabukovače
  • Sol, papar
  • 3 žlice brendija

Priprema

Posolite, pobrašnite piletinu i popržite meso sa svake strane dok ne dobije smeđu boju. U ostatku ulja popržite nasjeckani luk i češnjak oko 10 min. Umiješajte majčinu dušicu i jabukovaču te vratite meso koje lagano kuhajte 15 ak minuta. Nakon što je kuhano, izvadite meso iz tave, ali držite na toplom. Umak kuhajte dok se ne zgusne.Karamelizirane jabuke pripremite tako da u otopite maslac, dodate kriške jabuka i posipate šećerom. Smjesu pržite dok jabuke ne karameliziraju (poprimanje smeđe boje). U drugoj posudi zagrijte brendi, koji ulijte u umak. Umak prelijte preko piletine i ukrasite komadićima jabuke i majčinom dušicom po želji.Idealna kombinacija slatkog – slanog!

Dobar tek!

Petra Martinić

Komentiraj

Komentara

Ostavite komentar