Recepti

Jesenski kolač od kestena

Slatki zalogaj i zapanjujuć desert u ovim hladnijim jesenskim danima je kestenov mousse koji će zadovoljiti svu Vašu potrebu za slatkim i natjerati Vas da ga radite svaki put ispočetka!

 Sastojci:

  • biljno ulje
  • 20 dag oguljenih pečenih kestena
  • 1 šalica punomasnog mlijeka
  • ¼ šalice + žlica smeđeg šećera
  • Prstohvat soli
  • 3 žumanjka
  • Žlica kukuruznog škroba
  • Žličica ekstrakta vanilije
  •  Žlica maslaca
  • 5 dag čokolade, rastopljene i ohlađene
  • 300 ml slatkog vrhnja
  • Čokoladni listići, čokoladni vafli

 

Priprema

  1. Namastite s uljem okruglu tavu (kalup od 20 cm)
  2. Samljeti kestene. Na tavi zagrijte kesten, mlijeko, 3 žlice šećera i sol povremeno miješajući.
  3. Umutiti žumanjke, kukuruzni škrob
  4. Polako dodajte smjesu s vrućim kestenima u smjesu sa žumanjcima, muteći stalno. Smjesu kuhajte u tavi, na niskoj temperaturi, muteći stalno oko 2 min. Smjesu prenesite u zdjelu i dodajte ekstrakt vanilije i maslac. Tući na srednjoj brzini oko 5 min. Umiješajte pola smjese kestena u otopljenu čokoladu.
  5. Tući slatko vrhnje. Gumenom lopaticom, pola šlaga staviti u čistu kesten smjesu, a drugu u čokolada – kesten.
  6. Ulijte kesten mousse u čokoladom u pripremljenu posudu (kalup) u kojoj inače pečete biskvit, i poslažite po njoj 12 čokoladnih vafla. Na nju stavite čistu kesten smjesu i u frižideru ostavite preko noći.
  7. Istucite šlag, koji stavite kao zadnju smjesu i nakon što tortu uklonite iz kalupa i ukrasite ju čokoladnim mrvicama!

Petra Martinić

Komentiraj

Komentara

Ostavite komentar