Recepti

Juha od komorača i celera

juha-od-komoraca

Osvježavajuća i zasitna juha uvijek je dobrodošla!

Sastojci:

  • 1 veći komorač
  • Pola glave celera
  • 1 glavica luka
  • 2 češnja češnjaka
  • Par kriški slanine
  • 1 žlica vegete
  • 1 žlica talijanske mješavine začina
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 200 ml vrhnja za kuhanje
  • 5 kriški starog kruha
  • Malo soli i papra

Priprema: Očišćeni komorač, celer i luk nasjeckajte na veće komade, a češnjak na sitnije. Sve dodajte u zagrijani lonac s uljem, te začinite vegetom, soli i paprom. Pržite dok namirnice ne poprime lijepu zlatnu boju. Ulijte oko pola litre vode i pirjajte 15-ak minuta. Kada povrće omekša, usitnite ga štapnim mikserom. Dodajte vrhnje i kuhajte dok ne postignete željenu gustoću juhe.

Na zagrijanoj tavi propržite nasjeckanu slaninu. Nakon što porumeni, izvadite je u malu zdjelicu. Na istu tavu posložite kriške kruha prethodno namazane maslinovim uljem i talijanskom mješavinom začina. Pržite dok ne porumene.

Juhu poslužite toplu, a po njoj pospite poprženu slaninu i tostirani kruh narezan na kockice. U slast!

Komentiraj

Komentara

Ostavite komentar