Recepti

Šarena grčka salata

Grcka salata

Osvježavajuća grčka salata, netipičnog okusa bogatih aroma – odlična je kao predjelo ili kao dodatak glavnom jelu, a svojim izgledom bit će pravo veselje na Vašem tanjuru!

Sastojci:

  • 4 kriške sira halloumi ili mozarelle (80 g)
  • 100 g rikole
  • 200 g špinata
  • Glavica salate
  •  12 sušenih rajčica u maslinovom ulju

Marinada:

  • 50 g luka
  • 100 g sušenih rajčica u maslinovom ulju
  • 70 ml octa balsamico
  • 125 ml maslinovog ulja,
  • sol
  • papar

 

Priprema

Zelenu salatu, rikolu i špinat operite, ocijedite i usitnite prstima koliko možete.

Za marinadu očistite luk i kolute luka pržite na maslinovom ulju. Pomiješajte ga s osušenim rajčicama i u mikseru ih izmješajte da postanu homogen umak. Dodajte ulje i ocat, te začinite. Kada ste napravili marinadu, zapecite sir u ulju na tavi (peći oko 2 minute) i dobro ga ocijedite od ulja. Salatu i špinat pomiješajte s marinadom, na salatu stavite sir i poslužite s komadićima suhih rajčica.

Bon apetit!

Petra Martinić

Komentiraj

Komentara

Ostavite komentar