Recepti

Uskrsna pogača

Uskršnja pogača

Ova ukusna pogača biti će najfiniji dodatak svakom blagdanskom stolu.

Sastojci:

  • 1 kg brašna
  • 25 dag šećera
  • 25 dag maslaca
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica šećera
  • 8 jaja
  • 2 dcl toplog mlijeka
  • 2 kocke svježeg kvasca
  • 2 vanilijina šećera
  • Naribana kora naranče i limuna

Priprema: U posudu stavite kvasac, toplo mlijeko, žličicu šećera i malo brašna, te ostavite na toplom oko 15 minuta. U drugoj posudi pomiješajte ostatak brašna, sol,šećer, 6 žumanjka, 2 jaja, vanilin šećer i otopljeni maslac, te ih dodajte smjesi kvasca. Dobro umijesite tijesto, pokrijte i ostavite da se diže 4-5 sati. Podignuto tijesto razdijelite na 2-3 komada, ovisno koliku veličinu pogača želite. Pecite u zagrijanoj pećnici na 200ºC. Nakon 20 minuta pogače namažite razmućenim žumanjkom i krupno tučenim kockama šećera. Pecite još 25 minuta na 150ºC. Uživajte u našoj tradicionalnoj poslastici!

Komentiraj

Komentara

Ostavite komentar