Abeceda biljaka

Aloa

62217468_ef7dbf25f9_o-e1426499665924

ALOA

Porodica: Liliacea, ljiljani, vrsta sukulenta

Opis: Kao sukulent sadrži sočne, mesnate listove. Većina vrsta izgleda poput malog stabla ili grma. Neke vrste imaju oštre savijene bodlje. U proljeće i ljeti raste stabljika na kojoj kasnije cvjeta puno malih savijenih cvjetića.

Njega: Kao i drugi sukulenti, aloa voli osvijetljen, sunčan i prozračan prostor, ali ne i propuh. Treba je umjereno zalijevati. Između zalijevanja, dobro je dopustiti da se zemlja malo prosuši. Godišnje bi je bilo dobro presaditi u veću posudu koja sadrži pijesak pomiješan sa supstratom.

Ljekovita svojstva: Biljka aloe sadrži vitamine A, C i E i odličan je izvor vitamina B12, kao i folne kiseline. Aloa je također bogat izvor kalcija, kroma, bakra, selena, magnezija, kalija, kalcija i cinka, koji su nužni za dobro funkcioniranje metabolizma.

Koristi za mnoge kožne tegobe i bolesti. Smanjuje ozebline, smiruje osipe i psorijazu, liječi ožiljke i bradavice, jača imunološki sustav, čisti organizam i pomaže njegovom bržem oporavku, regulira razinu šećera u krvi, poboljšava cirkulaciju, čak pomaže i kod odvikavanja od pušenja, alkohola i droga.

Komentiraj

Komentara

Ostavite komentar