Dekoracije

Bundeve su spremne za Halloween

Bundeve su spremne za Halloween

Stiže nam Halloween, a bundeve iz vašeg vrta su jedva dočekale ovo vrijeme kako bi postale strašne. Bundeva (Cucurbita pepo) je jednogodišnja biljka od koje najviše koristimo njezin veliki plod,a u tom plodu koristimo sve za ljudsku ishranu. Ona je jednostavno svestrana. Koristi se za juhe, možete je peći u pećnici, sjemenke su izuzetno zdrave, a njeno ulje tko nije probao, ne zna što je propustio.

Sada ćete saznati kako bundevu napraviti zanimljivom dekoracijom za nadolazeću Noć vještica, a za tu upotrebu koristimo bundevu tzv. turkinja, koja se upotrebljava i za pečenje.
Iako bundevu tada svi rezabare kako bi ona izgledala opasno, vi možete od nje napraviti što god poželite. Prepustite se svojoj mašti i uživajte.

Uzmite bundevu, što veća to bolja. Operite, obrišite krpom, nož u ruke i počnite. Prvo što morate napraviti je odrezati gornji dio tj. vrh u obliku kruga. Kada ste to napravili izvucite iz nje unutrašnjost, prvo rukom, kada ste izvukli sve sjemenke i vlakna preostaje vam uzeti žlicu i još je malo postrugati kako bi bili sigurni da nema nikakvih ostataka u njoj.
Tada možete početi sa rezbarenjem, nacrtajte na njoj da bi vam bilo lakše rezati oči, usta, nos, što god vam padne na pamet.

Postavite svijeću, vratite joj kapu i “trick or treat” može početi.

Komentiraj

Komentara

Ostavite komentar