Moj vrt

Cvjetna rapsodija u Zagrebu počinje idući tjedan

floraart

Teško je zamisliti proljeće u Zagrebu bez njegove najmirisnije tradicije, Međunarodne vrtne izložbe Floraart. U cvjetnim dekoracijama više od 150 domaćih i 16 inozemnih izlagača, moći ćemo uživati od Gornjeg grada preko Prisavlja do Bundeka. Jubilarni 50. po redu program, počinje na jezeru Bundek u ponedeljak, 25. svibnja i trajati će tjedan dana.

U organizaciji Zagrebačkog holdinga – Podružnice Zrinjevac, ovogodišnja izložba se odvija na trideset hektara otvorenog prostora i dvije tisuće četvornih metara zatvorenog prostora. Osim povoljnije kupnje sezonskog cvijeća i sadnica, posjetiteljima će biti organiziran i bogat kulturno-umjetnički program, stručna predavanja te natjecanja.

O povijesti zagrebačkih cvjetnih događanja u proteklih pola stoljeća, moći ćete saznati u Hrvatskom povijesnom muzeju, gdje će se prikazati izložba “Pedeset cvjetnih godina”.

U povodu 50. Obljetnice izložbe, Hrvatski kup florista održat će se u Starogradskoj vijećnici na Gornjem gradu, gdje je 1966. godine prvi puta organizirano natjecanje u aranžiranju cvijeća.

Na jezeru Bundek će svaki dan biti i prigodan program za djecu, koji će se sastojati od predstava, likovnih radionica, te izrade lutaka od voća i povrća. Akademski glumac Dražen Bratulić će čitati priče u 17 sati od ponedjeljka do petka, a vikendom i u 10 sati.

Na pontonskoj pozornici jezera se očekuje koncert Revijskog orkestra Zagrebačke filharmonije, nastupi glazbenih sastava i klape Nostalgija te DJ program.

Kako izložbu svake godine posjeti stotinjak tisuća posjetitelja, organiziran je besplatan prijevoz autobusnom linijom Bundek – Katarinin trg – Bundek, a od Zagrebačkog velesajma do parka Bundek će voziti vlakić. Prijevoz uspinjačom će također biti besplatan, kao i ulaz na sva događanja.

Najuspješnijim i najkreativnijim izlagačima biti će uručene nagrade za uređenje izložbenog prostora u kategoriji vlastite proizvodnje te u kategoriji kreativnog izraza u oblikovanju prostora.

Komentiraj

Komentara

Ostavite komentar