Specijalitet u kombinaciji s dinjom i pršutom – savršeno osvježenje nakon napornog dana, povratit će Vam izgubljenu energiju, jednostavno ga je pripremiti, a hladne ražnjiće možete poslužiti i kao predjelo prilikom organiziranja svečane večere!
Sastojci:
- 1 dinja (oko kile)
- 100 g pršuta
- 150 g mozzarelle
- Maslinovo ulje
- 50 g gorgonzole
- Par bobica grožđa
- Za umak – sok od limuna, med
Priprema
Dinju očistiti, narezati na kriške ili kockice, šnite pršuta prerežite po pola, a gorgonzolu, kao i mozzarellu također izrežite na kockice. Na štapiće za ražnjić složite redom: dinju, mozzarelu i pršut, te složite na tanjur. Maslinovim uljem pokapati mozzarelu. Iscijedite limun, u kojega dodate 2 žličice meda, s čim pokapajte cijele ražnjiće.
Za dodatnu dekoraciju i kombnaciju okusa, kraj ražnjića poslažite kockice gorgonzole i par bobica grožđa što će se odlično sljubiti uz čašu vina!
Uživajte i dobar tek!
Petra Martinić
Ostavite komentar