Moj vrt

Jesenska gredica za egzotičare

Jesen u vrtu

Prošlo je ljeto, a cvjetna gredica u Vašem vrtu odiše mirisom, aromom i sa savršenom kombinacijom boja stvara predivnu dekoraciju s različitim nijansama. Pravi vrtni ukras je čarobna jesenska gredica koja daje toplinu i život u ovim hladnijim danima.

Koje će biljke obogatiti cvjetnu gredicu?

Aster ericoides „zvjezdan“ – gusti cvjetni  grmić s  vitkim stabljikama i malim lišćem u kasno ljeto i jesen proizvodi bijele, ružičaste ili plave cvjetove.

Aster novi-belgii „glatkolisni zvjezdan“ – skupina hibrida predivne ljubičaste boje, s glatkim, sjajnim listovima, koji cvjetaju sredinom rujna i listopada. Prozvani su Mihovilskim tratinčicama (Michaelmas) jer cvatu oko 29. rujna na Dan Sv. Mihovila u Britanskom otočju.

Aster dumosus „jastučasti zvjezdan“ – plavi – lila cvjetovi kratkog rasta savršeni su za dodavanje boje u kasno ljeto i jesen. Palete boja se kreću od crvene, plave, roze i bijele.

Leucanthemella serotina „močvarna ivančica“ – gusti grmić koji ima velike cvijetove poput tratinčice, a lišće elipsastog oblika i grubo nazubljeno. Dekorativno bijelo – žuti element u vrtu.

Phlox – Maculata „plamenac“ – slatki aromatični, ružičasto – ljubičasti cvjetovi na trajnici, gusto su raspoređeni. Cvate pred kraj ljeta, a zbog svoje boje i mirisa je atraktivna leptirima i pticama.

Echinacea purpurea „grimizna rudbekija“ – ukrasna biljka predivne ružičaste boje ima vrlo dekorativan izgled u jesenskoj gredici, te je efikasna i kao imunostimulant.

Leucanthemum-Maximum, „velika ivančica“ karakteristična po dugotrajnom cvatu, nazubljenom lišću i po velikom cvijetu. Ova vrsta divljih krizantema cvate krajem rujna.

Kombinacija ovih raskošnih jesenskih biljaka tvori savršen sklad predivnog jesenskog pokrivača koji plijeni pogled različitim oblicima i nijansama boja.

Komentiraj

Komentara

Ostavite komentar