Dekoracije

Jesenski dekor u vašem domu

jesenske dekoracije

Ova topla jesen nas je sve ugodno iznenadila i lijepo osunčala. Kako je ipak jesen, a zima se bliži, mogli bi dekorirati dom u jesenskom stilu. Ako već vani nije prava kišovita tipična jesen, sami unesite jesen u svoj dom. Prije božićnih dekoracija bilo bi lijepo i dekorativno vidjeti jesenske ukrase.

Naravno neka jesenski ukrasni elementi budu iz prirode, sami ih napravite brzo i jeftino.

Ono što perfektno obilježava jesen su češeri, suho lišće, suho cvijeće, mahune katalpe, grane, panjevi, voće, cimet…
Sve ovo vam daje baskrajno puno mogućnosti kako bi napravili sami svoje prirodne ukrase koji će upotpuniti vaš dom, dodati mu jesensku prirodnu notu, a vi ćete razvijati svoju kreativnost.
To sve može biti vrlo interesantno za cijelu obitelj, djeca će u ovakvim radionicama naprosto uživati i poticati svoju maštovitost.
Ja ću vam dati nekoliko ideja koje vas mogu inspirirati kod kreiranja vaših ukrasa ili pobuditi u vama nove ideje.

Girlanda ili ukrasni vijenac je jedan od najčešćih ukrasa, vi ga napravite sami u jesenskom stilu. Može biti od lišća, češera, cvijeća, plodova. Girlanda od češera povezana ukrasnim vrpcama može vam visiti na vratima ili biti kao ukras na stolu. Češere ako želite možete obojiti u vama lijepu boju i potom ih prelakirati, tada će ono izgledati poput blještavog dekorativnog predmeta. Ovisi o vašem ukusu, volite li glamuroznije ili prirodnije dekoracije.
Girlanda od lišća ili suhog cvijeća isto tako može biti prekrasna, a suho cvijeće možete baš kao i češere obojiti kako vama odgovara ili samo prelakirati.

Suho cvijeće možete imati u vazi, u kupaonici bi bilo idealno, iz razloga kako bi razbili taj hladni i vlažni prostor i unijeli u nju topline i jesenske čari. Zatim će u mračnom hodniku suho cvijeće unijeti boje i dečekivati vas svaki puta kada otvorite vrata vašeg doma, biti će vam odmah lijepše ući u takav šareni prostor.

Mahune katalpe, kojih još uvijek ima, isto možete osušiti, prefarbati, prelakirati i staviti u vazu kao ukras. Možete na njih zalijepiti češere, suho voće, recimo mandarine ili šipak nar. Vjerujte mi ukras će biti fantastičan i odvraćati će pažnju apsolutno svima.

Suhe grane možete upotrijebiti kao ukras za vazu, mogu biti na zidu, možete napraviti girlandu i u nju staviti češere ili voće. Grane možete farbati, lakirati, savijati, pustite maštu neka radi svoj posao. Na grane možete staviti lampice za bor i uživati u noćnim satima kada upalite lampice koje stvaraju romantičnu atmosferu.

Ako imate panj, možete ga urediti, bojati, lakirati i može vam poslužiti kao stolić, tabure, stolica u hodniku ili kao element na kojem ćete držati neku od svojih dekoracija.

Pogledajte oko sebe sljedeći puta kada ćete šetati prirodom, nikada ne znate što sve možete iskoristiti za ukras u domu, a do tada zamirišite svoj dom jesenskim kompotima, mirišljavim svijećama, cimetom, kuhanim vinom, klinčićima, eteričnim uljima…

Komentiraj

Komentara

Ostavite komentar