Slatki zalogaj i zapanjujuć desert u ovim hladnijim jesenskim danima je kestenov mousse koji će zadovoljiti svu Vašu potrebu za slatkim i natjerati Vas da ga radite svaki put ispočetka!
Sastojci:
- biljno ulje
- 20 dag oguljenih pečenih kestena
- 1 šalica punomasnog mlijeka
- ¼ šalice + žlica smeđeg šećera
- Prstohvat soli
- 3 žumanjka
- Žlica kukuruznog škroba
- Žličica ekstrakta vanilije
- Žlica maslaca
- 5 dag čokolade, rastopljene i ohlađene
- 300 ml slatkog vrhnja
- Čokoladni listići, čokoladni vafli
Priprema
- Namastite s uljem okruglu tavu (kalup od 20 cm)
- Samljeti kestene. Na tavi zagrijte kesten, mlijeko, 3 žlice šećera i sol povremeno miješajući.
- Umutiti žumanjke, kukuruzni škrob
- Polako dodajte smjesu s vrućim kestenima u smjesu sa žumanjcima, muteći stalno. Smjesu kuhajte u tavi, na niskoj temperaturi, muteći stalno oko 2 min. Smjesu prenesite u zdjelu i dodajte ekstrakt vanilije i maslac. Tući na srednjoj brzini oko 5 min. Umiješajte pola smjese kestena u otopljenu čokoladu.
- Tući slatko vrhnje. Gumenom lopaticom, pola šlaga staviti u čistu kesten smjesu, a drugu u čokolada – kesten.
- Ulijte kesten mousse u čokoladom u pripremljenu posudu (kalup) u kojoj inače pečete biskvit, i poslažite po njoj 12 čokoladnih vafla. Na nju stavite čistu kesten smjesu i u frižideru ostavite preko noći.
- Istucite šlag, koji stavite kao zadnju smjesu i nakon što tortu uklonite iz kalupa i ukrasite ju čokoladnim mrvicama!
Petra Martinić
Ostavite komentar