Osvježavajuća i zasitna juha uvijek je dobrodošla!
Sastojci:
- 1 veći komorač
- Pola glave celera
- 1 glavica luka
- 2 češnja češnjaka
- Par kriški slanine
- 1 žlica vegete
- 1 žlica talijanske mješavine začina
- 1 žlica maslinovog ulja
- 200 ml vrhnja za kuhanje
- 5 kriški starog kruha
- Malo soli i papra
Priprema: Očišćeni komorač, celer i luk nasjeckajte na veće komade, a češnjak na sitnije. Sve dodajte u zagrijani lonac s uljem, te začinite vegetom, soli i paprom. Pržite dok namirnice ne poprime lijepu zlatnu boju. Ulijte oko pola litre vode i pirjajte 15-ak minuta. Kada povrće omekša, usitnite ga štapnim mikserom. Dodajte vrhnje i kuhajte dok ne postignete željenu gustoću juhe.
Na zagrijanoj tavi propržite nasjeckanu slaninu. Nakon što porumeni, izvadite je u malu zdjelicu. Na istu tavu posložite kriške kruha prethodno namazane maslinovim uljem i talijanskom mješavinom začina. Pržite dok ne porumene.
Juhu poslužite toplu, a po njoj pospite poprženu slaninu i tostirani kruh narezan na kockice. U slast!
Ostavite komentar