Povrtnjak

Kućni vrt

Kućni vrt

Nemate vrt i živite u stanu?
Imate osjećaj kako ste se odmaknuli previše od prirode?
Dosta vam je lončanica i želite povrtnice?

Ne brinite! Imamo rješenje za taj problem, a on se zove kućni vrt. Posadite svoj kućni vrt na balkonu.
Tu možete biti svoj na svome, kako bi se reklo. Vaš balkon, vaše posude, vaš razmještaj, nema korova, zvuči idealno.Uzgoj u posudama zahtijeva obilno zalijevanje (više puta dnevno), zato pripazite.

Za uzgoj vam je potrebna posuda i to bilo kakva, iako bi bilo atraktivno da posude budu dekorativne. Što je posuda veća uzgoj će biti uspješniji, a možete uzgajati i više biljaka u jednoj posudi. Glineni lonci su prekrasni, ali voda kroz stjenke isparava vrlo brzo. Možete koristiti crne plastične kante koje nisu atraktivne, vreće za uzgoj (plastične vreće ispunjene odgovarajućim sredstvom).

Odaberite, toplo ne vruće mjesto sa dobrim protokom zraka, bez propuha.
I krenite u uzgoj. Možete tako uzgojiti začinsko biljke o kojem sam ranije pisala. Mažuran, luk vlasac, estragon, metvica, peršin, majčina dušica. Rasporedite ih maštovito po vašem kućnom vrtu. Izazovite susjedima zazubice opojnim mirisima koje širi začinsko bilje. Možda i njih inspirate za vlastiti kućni vrt, što bi bilo sjajno.
Od povrtnica uzgojite mrkvu, poriluk, rajčice, grah, zelenu salatu, tikvice, chilli papričice. Može i kupus u velikoj posudi, pa neka raste i 4-5 glavica.

Potrebno je znati poznavanje uzgoja, ako imate kakvih pitanja i dvojbi, pitajte slobodno.

Dalje sve ovisi o vašoj kreativnosti, kako ćete što rasporediti jer kućni vrt možete napraviti prekrasnim mjestom koje će odisati mirisima i bojama vašeg omiljenog povrća i začinskog bilja.

Komentiraj

Komentara

Ostavite komentar