Dekoracije

Mali uvod u sobne biljke

Mali uvod u sobne biljke

Svi volimo toplinu u našim domovima, a kako unijeti toplinu osim grijanjem znaju biljke. One ne samo da će unijeti toplinu u vaš dom, nego će sa sobom donijeti zelenu boju za koju je poznato da smiruje. Zatim, one unose živost u vaš dom. Samim ulaskom u bilo koji dio vašeg doma gdje postavite biljku i ugledate vašu ljubimicu koja nepomično stoji , možete je zamisliti kako vam maše svojim listovima i osmjehuje se cvjetovima.
Pa kako vam onda dan ne bi bio veseliji. Dopustite biljkama ulazak u vaš život, one jedva čekaju da im pružite ruke i zagrlite ih. Ne brinite ako vaš dom nije dovoljno osvjetljen ili ima previše vlage, za svaki prostor postoji biljka koja uživa u takvim uvjetima.
Sada ćemo vas malo naučiti o općenitim uvjetima koji su potrebni za rast i razvoj vaše sobne biljke.
Biljke koje vole živjeti u domu traže svjetlost, vodu, toplinu i zemlju. I najvažniji sastojak je pogađate, ljubav.
Svjetlost je jako važna, ako su vam biljke uvijene, omogućite im svjetlije uvjete jer ono im je jedini izvor energije. Ali, postoje i biljke koje uživaju u nepovoljnom osvjetljenju, kao recimo Zmajevac ( Dracena marginata ).
Voda, bez vode nema nijednog oblika života pa tako i biljke trebaju vodu, ali ne da im korijenje „pliva“. Ne zalijevajte ih pretjerano.
Temperatura nije esencijalni element i laku ju je kontrolirati. Ako je vama ugodno, ugodno je i biljci.
Prihranjivanje je važno jer se s vremenom iz zemlje hranjive tvari gube.

Samo pet sastojaka kako bi biljka bila sretna, što čekate?

Komentiraj

Komentara

Ostavite komentar