Dekoracije

Origano u tegli

origano

Većina od nas imamo balkone, zar ne? Zašto taj prostor ne bismo iskoristili za sadnju jednog od začina koji imaju puno različitih načina upotrebe.
Naučite nešto više o origanu!

Origano (Origano vulgare) je začin koji se koristi u raznim jelima specifičnog mirisa i okusa. Mene uvijek podsjeća na mediteransku kuhinju, pizze, umake od rajčice, janjetinu.

Zasadite ga na dubinu od 1 cm. Uzgajati ga treba u plodnoj i ocjeđenoj zemlji na sunčanom mjestu. Ako ne niče brzo, ne brinite jer origano sjemenke niču sporo.

Pogledajte video Garden Spacea kako uzgojiti origano i peršin

Origano pobirete dok su listovi mladi, listove možete koristiti svježe, a možete ih zamrznuti ili sušiti. Ako ćete ih koristiti u svježem stanju bilo bi najbolje upotrebljavati ga u salatama.

I sami znate kako vam origano daje puno više od svojih začinskih listova, a to je miris koji će vas zavesti i držati još dugo u svojim čarima. Ovaj začin ima ljekovito djelovanje pa ga koristimo protiv prehlade, probavnih tegoba, ublažava grčeve i još mnogo toga.

Origano je trajnica koja može narasti i do 70 cm. Ima uspravnu stabljiku, tamnozelene listove i cvjeta rozo-ljubičastim, ponekad bijelim cvijetom.

Šaljite nam slike!

Komentiraj

Komentara

Ostavite komentar