Dekoracije

Pronađite inspiraciju za svoj vrt!

Cvijetnjak

Jedan od najopuštenijih osjećaja je osjećati se ugodno u životnom prostoru kojeg smo sami stvorili. Zato – pretvorite svoj vrt u savršeno mjesto za opuštanje i relaksaciju, zabavu i sport, meditiranje ili čak stvorite svoj kutak s ljekovitim biljem ili vlastiti povrtnjak. Izdvojila sam neke savjete koji će sigurno pripomoći Vašem odabiru.

  1. Prepustite da cvijeće bude glavni izbor boja u Vašem vrtu. Nema ništa ljepše od šarenog cvjetnjaka i lijepo sortiranih boja, ali pripazite da naposlijetku ne izgleda prenatrpano i nabacano. Također prilikom kupnje potražite biljke s raskošnim lišćem ali ne i cvijećem! Potražite biljke s pupoljcima koje će procvasti u Vašem vrtu.
  2. Ne želite cvjetnjak? Uključite mnoštvo detalja – obojite staru ogradu ili drveni roštilj, postavite kreativni vrtni stol i ugodnu vrtnu rasvjetu. Čak i ako je u Vašem vrtu samo travnjak, vrt i dalje može odisati svježinom i bojama.
  3. Možete zasaditi i ljekovito i začinsko bilje u Vašem povrtnjaku i voćnjaku. Možete kreirati vlastitu vrtnu kozmetiku i izraditi eterična ulja. Tako npr. majčina dušica ublažava umor u leđima, a od kamilice možete dobiti odličan čaj za opuštanje. Aromaterapija u vrtu – odlično rješenje za podizanje raspoloženja, opuštanje i rješavanje stresa!
  4. Također postoje i namirnice s negativnim kalorijama koje možete zasaditi – poput rajčice ( ima 22 kalorije, a tijelo za razgradnju potroši 60), šparoga (10 kalorija po svežnju), celer (6 kalorija), brokule, lubenice, jabuke, zelene salate, kupusa, grejpa, rotkvice, šampinjona, zelenih krastavaca …

Osmislite kamene, šljunčane, drvene ili zemljane stazice koje bi mogle povezivati jedan dio Vašeg vrta s drugim, te uključite mnoštvo drugih zanimljivih detalja – od vrne kućice, fontane, bazena, jezerca, ugrađenog roštilja … sve to može biti dio Vašeg vrta! Poigrajte se detaljima!

Komentiraj

Komentara

Ostavite komentar