Moj vrt

Spoj tehnologije i prirode – Pametan vrt

Pametni vrt

Živite u urbanoj sredini i ostaje Vam sve manje vremena koje možete posvetiti uređenju Vašeg vrta ili jednostavno obožavate novitete i tehnologiju želite u svim aspektima spojiti s nespojivim? Sada je i to moguće! Prepustite sebi i svojim zelenim oazama osjećaj zajednice u urbanim sredinama! Donosimo nekoliko noviteta koje biste mogli uvesti u Vašu zelenu oazu.

Svijetleće tegle su zanimljiv novitet koji radi na principu led tehnologije i idealno će osvijetliti Vaš vrt. Zbog svoje ekološke prihvatljivosti i male potrošnje električne energije, veoma su tražene, a možete ih postaviti i na bilo koje mjesto u Vašem vrtu pošto imaju veliki kapacitet osvjetljavanja prostora. Savršen ukras koji može stajati kraj ulaznih vrata, duž vrtne stazice ili čak zgodna dekoracija uz jezerce!

Daisy.si uređaj za navodnjavanje biljaka je novitet slovenske tvrtke. Otkriveno je da će vlasnik sa smartphonea moći vidjeti parametre svoje biljke i daljinski reagirati na njih. Kada je zemlja presuha, pokrenut će se sustav s dovodom vode iz spremnika, a može se obavljati i unos gnojiva. Više ne morate sami obavljati vrtne poslove – daljinska konfiguracija i kompjuterska tehnologija to sada obavlja za Vas! Cijena uređaja se procjenjuje na 24 eura.

Pametno gnojivo se također pojavio na tržištu kao novitet. Ona oslobađaju hranivo kontrolirano i kada je biljci potrebno. Zbog uravnoteženog gnojenja, bilje će ravnomjernije rasti, biti otpornije na sušu, a i potrošnja gnojiva je racionalnija. Još jedan izum koji će Vam olakšati vrtlarenje.

„Click & grow“ pametni je vrt za začine i medij za rast dobiven nano-tehnologijom s kombiniranjem led-rasvjete koji omogućava rast do tri biljke odjednom. Potrebno je samo napuniti spremnik za vodu jednom svaka 3-6 tjedana. Odlično rješenje za ljude koji nemaju vremena brinuti se o svojim biljkama! (može se naručiti za 99.95 $)

Izgradite i ured u vrtu – kućicu u kojoj ćete obavljati posao od doma. Možete organizirati i sastanke s klijentima u vrtu ako raspolažete s toliko prostora.

Mala prostorija u Vašem raskošnom vrtu, omogućuje Vam obavljanje posla s pogledom na vrt – dekoracija i mjesto za obavljanje posla u jednom, ali s dosta velikom investicijom. Savršen spoj posla i užitka, prirode i tehnologije!

Komentiraj

Komentara

Ostavite komentar