Moj vrt

Što je to zimski vrt?

Što je to zimski vrt

Kako i samo ime kaže, zimski vrt je prostor u kojem možete uzgajati svoje najdraže biljke. Postoje mnoge vrste biljaka koje uživaju baš u uvjetima koje pruža zimski vrt.

To je konstrukcija koja se nadovezuje na kuću ili stan, ako je stan u prizemlju. Ima puno primjera takvih zimskih vrtova baš kod nas. Ako ste u stanu, a niste u prizemlju i imate balkon, od njega možete napraviti zimski vrt. Oni mogu biti napravljeni od PVC-a ili možete imati ALU zimski vrt.

U takvom vrtu, ne samo da možete uzgajati biljke, nego ga možete pretvoriti u svoj privatni kutak u kojemu ćete popiti vrući čaj ili kavu, čitati časopis, knjigu, družiti se sa obitelji ili prijateljima.
Kako je zima u punom zamahu sve manje vremena provodimo na otvorenom prostoru, u ovakvom tipu vrta možete bar malo osjećati se kao da nije zima, to godišnje doba koje nas sve uspavljuje i unosi hladnoću u naš život.
Zato ako imate uvjete napravite zimski vrt kako bi vam rasploženje poraslo, a ono će biti privlačno tijekom cijele godine.
Vrt bi trebao imati i mogućnost provjetravanja, jer tijekom ljeta mogu postati previše vrući.

Najidealnije biljke za zimski vrt su:

Prošarani kitnjavi ananas(Ananas comosus var. variegatus)
Kužnjak (Brugmansia candida)
Sobna naranča (Citrofortunella microcarpa)
Zmajevac (Dracena marginata)
Sobna maslina(Olea europea)
Pasiflora(Passiflora caerulea)

Divne biljke koje će vam pružiti pravi mali čarobni raj.

Kasnije ćete moći čitati o uzgoju svake nabrojane biljke pojedinačno. Ako ste zainteresirani i želite što prije saznati o njezi jedne od ovih biljaka, pišite nam.
Koja vas najviše privlači?

Komentiraj

Komentara

Ostavite komentar