Dekoracije

Uzgoj biljaka u loncima

Mali vrtlar

Krenuli ste urediti svoj vrt, a ne znate odkud početi? Donosimo odličan savjet koji će Vaš vrt podići i osvježiti, stvarajući oazu kreiranu po Vašoj mjeri. Želite obogatiti svoj vrt cvijećem, posaditi povrtnjak, stvoriti svoj kutak začinskog i ljekovitog bilja? Ovo je odličan trik koji morate isprobati!

Isprobajte uzgoj biljaka u loncima ili posudama. Kreativan mali trik koji ističe neobičnost, jer osobina takvog uzgajanja primjerenija je uzgoju biljaka na primjerice balkonu. Možete uzgajati i začinsko bilje, cvjetnjake, ali i povrće. Na taj način možete i premjestiti Vašu biljku ukoliko nekom bilju ne odgovara niska temperatura hladnih jesenskih dana i pomaknuti ju u prostore Vaše kuće ili stana, a ponovo u proljeće iznesite ju na zeleni travnjak Vaše oaze. Za još bolji vizualni efekt kombinirajte različit raspored lonaca i posuda. Postavite ih na travnatu podlogu ili duž vaše vrtne stazice, kako bi savršenim komponiranjem oduševili sve Vaše ukućane i goste.

Kako održavati biljke u loncima?

281404676686560055_qNSn5VGt_cU proljeće presadite biljke u nove lonce. Pazite da pažljivo izvadite biljku, uklonite korov, stavite šljunak na dno lonca, a u kompost dodajte i žlicu ugljena u granulama. Ljeti treba paziti na oblino zalijevanje zbog suša, pojedine biljke ne smiju boraviti na suncu, a oštećene i isušene listove, ako se pojave treba ukloniti. Kroz jesen se smanjuje zalijevanje, a biljke se unose prilikom prvog mraza. Zimi zalijevanje treba svesti na minimum, a ako je moguće biljke bi trebalo preseliti u staklenik.

Savjeti za uređenje

Ukoliko se odlučite za sadnju cvijeća, pazite da Vaš cvjetnjak ne bude prešaren, uz rubove posude stavite najniže biljke i nemojte ih saditi pregusto, jer ako ih tako posadite postoji mogućnost da se razviju bolesti.

Komentiraj

Komentara

Ostavite komentar